Ciorbă rădăuțeană de pui

Gust | dulce- acrișor, catifelat

Ingrediente : tacâmuri de pui – tacâmuri de pui, pulpă dezosată de pui, ceapă, țelină, morcov, ardei roșu, păstârnac, usturoi, smântână, ouă, oțet, sare

Mod de preparare :

Se pregătesc pentru fond, tacâmurile de pui, ceapă în foaie, 1-2 morcovi întregi, o țelină medie și 1-2 bucăți de păstârnac și se fierb la foc mediu timp  de 2 ore și jumătate – 3. Se spumează pe toată perioada fierberii. 

Se scot tacâmurile și legumele și se pun la fiert pulpele dezosate pentru o oră și jumătate. Se spumează pe toată durata fierberii.

Între-timp, se pregătesc următoarele legume, tăiate în cuburi mici: ardei, morcovi, țelină, ceapă și păstârnac. 

Separat, pregătim liezonul din smântână, gălbenuș de ou, oțet, usturoi, sare și un praf de zahăr.

Se scoate carnea pentru porționare în cuburi mici și se strecoară fondul.

În supa rezultată, se pun legumele și carnea și se lasă să fiarbă pentru 45 minute până la o oră. 

Pentru a se evita coagularea smântânii și a oului în ciorbă, supa de pui se toarnă treptat în liezon, amestecând încontinuu până ce devine fluidă.

Se gustă și se mai sărează după preferințe. 

Share your thoughts