Gulaș de vită

Gust | dulce, picant, aromat

Ingrediente : oase de vită, ceafă de mânzat, gelatină de vită, ceapă, țelină,morcov, ardei roșu, suc de roșii, cartofi, dafin, cimbru, boia, sare, Eros Pista, paprika dulce

Mod de preparare :

Se pune la fiert pentru 6 ore – fondul de vită : oase de vită, ceapa întreagă, o țelină medie, 1-2 morcovi potriviți, 1-2 bucăți de păstârnac. Se spumează pe toată perioada fierberii. După ce a fiert, se strecoară prin tifon și se lasă la limpezit.

Se pregătesc următoarele legume: ceapă tocată mărunt, morcov ras foarte fin, țelină rasă. Se pun la călit în ulei de floarea soarelui, apoi se pune carnea spălată, strecurată, tamponată și tăiată cuburi, la prăjit, alături de foi de dafin, paprika, boia, cimbru spart și eros pista. După ce s-au inăbușit și s-au topit legumele, separat, într-o crăticioară, se pregătesc ardeiul cu roșiile, boiaua și chimenul și se blendează. Se adaugă zahărul și sarea și se mixează iar cu blenderul. 

Peste carne, se adaugă cartofii cruzi, tăiați cuburi și se fierb 15 minute. 

Separat, stocul de vită strecurat, se toarnă ușor peste carne și legume, iar întreaga compoziție se mai lasă la fiert 15 minute. 

Impartaseste-ti gandurile